Božićni program u Imotskom

Grad Imotski predstavit će se književno – umjetničkim prigodnim programom u četvrtak, 23. prosinca u Kino dvorani s početkom u 19:00 h.
Tradicionalni božićni program upriličit će se prigodnim božićnim pjesmama koje će izvesti Klapa Galluna i Iva Ljubičić u solo izvedbi, pod nazivom: „Svim na zemlji, mir, veselje!“
Božić je dan rođenja Isusa Krista i u našem narodu predstavlja najljepši i jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana pa će se recitalom „Tiha noć“, obuhvatiti najljepše božićne pjesme poznatih autora božićnog, umjetničkog nadahnuća, a recital izvode Božena Pandža, Mislava Jonjić, Iva Ljubičić i Matea Mustapić, članice Udruge s. Marija od Presvetog Srca.
Izbor teksta za recital odabrala je i pripremila Mislava Jonjić.
U sklopu programa bit će upriličena božićna skupna izložba imotskih slikara, umjetnika, nadahnutih tematskom božićnom inspiracijom, pod naslovom „Božić u srcu“, a izlažu: S. Marija od Presvetog Srca – Anka Petričević, Ante Ljubičić Car, Josipa Jelavić, Karlo Medvidović, Dalia Grančić, Julija Stapić, Josip Petričević, Augustin Kujundžić Ago, Vesna Ujević, Valerija Bjelobradić, Maja Perić i Antonija Gudelj.
Ovim programom želi se posvjedočiti da Božić prebiva u našim srcima kao posebna radost našeg imotskog tradicionalnog kršćanskog značaja.
Izložbu će proglasiti otvorenom gradonačelnik Grada Imotskog i saborski zastupnik, gospodin Ivan Budalić.
Organizatorica božićnog programa je Savjetnica za kulturu Grada Imotskog u suradnji s POU.
Voditeljica programa je Božena Pandža.
Oblikovanje plakata i kataloga kao i uređenje pozornice pripremila je i uredila Antonija Gudelj.
Tekst iz kataloga o izložbi autorice Antonije Gudelj interpretirat će Valentina Žužul.
Pokrovitelji programa su: Grad Imotski i Splitsko-dalmatinska županija.
Medijski pokrovitelji su: Radio Imotski, Imotska krajina i Portal Podbablje.
Program će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
„Radujemo se vašem dolasku u našem Gradu Imotskom da zajedno podijelimo radost Božića i rođenje Isusa Krista na dostojan i dostojanstven način kako bi se kulturnim, prigodnim programom izdigli iz svakodnevnice koja nas pritišće i otvorili svoja srca Bogu po kome je sve stvoreno,“ riječi su Savjetnice za kulturu Grada Imotskog, Branke Buljan. prof.