Članovi UHBDR 115. Imotske brigade sudjelovali na komemoraciji na brdu Lisnik

U spomen na vojnu akciju Lisnik i oslobađanja mjesta Slano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dana, 27.05.2023., godine, okupili su se bivši pripadnici spomenute akcije, kao i članovi obitelji poginulih, članovi dviju udruga Tigrova i 115. Imotske brigade u mjestu Trnova.

Toga dana 1992., godine na brdu Lisnik bili su pripadnici Tigrova, bojne Gavranovi i pripadnici 115. Imotske brigade. Nažalost, taj dan na Lisniku pogiba 8. pripadnika HV. Prisjetimo se njihovih imena. Od Tigrova pogiba 7. pripadnika Tigrova (Muhamed Ahmetović, Janez Cizl, Slobodan Gavrić, Ivica Gršić, Nenad Klaić, Ljudevit Ljubičić, Zoran Petrović) i jedan pripadnik naše 115. Imotske brigade Milan Mustapić. Od cca 30. pripadnika na Lisniku 8. je poginulih, a 17. ranjeno što teže, što lakše, a samo 3. su ostala neozlijeđena.

Za napomenuti je da se svake godine na Lisnik ide se hodočastiti hrabrim poginulim braniteljima.

Po već ustaljenom rasporedu pohodili su brdo stradavanja skupa sa svojim prijateljima i suborcima Tigrovima. Položili su cvijeće i svijeće na vrhu Lisnika gdje je postavljena spomen ploča 2013. godine s imenima poginulih pripadnika HV. 

Također su uz protokol dubrovačko-neretvanske županije, načelnika općine Dubrovačko primorje obavili polaganje cvijeća i svijeća uz molitvu kod središnjeg Križa u mjestu Trnova.

Služena je sveta Misa u crkvi svetog Ivana u mjestu. Poslije je uslijedilo zajedničko druženje kod domaćina u mjesnom domu.

 “Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na Komemoraciji u Trnovi,  pogotovo suborcima Tigrovima koji su došli iz Zagreba i Krapinsko-zagorske županije,  Dubrovačko-neretvanskoj županiji, udruga veterana Slano, Morh-u, našem domaćinu Pavi Šiševiću,  kao i načelniku Dubrovačko primorje koji su omogućili da se dostojanstveno održala komemoracija na sve poginule pripadnike HV u oslobađanju Hrvatskog juga”, poručuju iz 115. Imotske brigade.