Foto: Ivica Čavka

Croatia protiv Dugopolja! Vinjani se bore za ulazak u viši rang

Nogometna natjecanja u kojima se natječu klubovi s područja Imotske krajine polako se bliže kraju. No, prije no što nogometaši odu na zasluženi odmor i pripreme za iduću sezonu očekuje ih još nekoliko utakmica.

Točnije, Croatiju iz Zmijavaca očekuju još tri kola u zanimljivom natjecanju Prve SuperSport nogometne lige, a u nedjelju se na ŠRC “Marijan Šuto Mrma” igra susjedski derbi jer u goste dolazi Dugopolje. Osim što je susjedski derbi ova utakmica je i izravni ogled sedmoplasiranog Dugopolja i osmoplasirane Croatije, a dijeli ih tek jedan bod. Premda ostanak ne bi trebao upitan momčad iz Zmijavaca ništa ne smije prepustiti slučaju. Utakmica se igra u nedjelju u 17:30 sati.

Kamen iz Podbablja ima odraditi još dva kola. U subotu u goste dolazi GOŠK iz Dubrovnika koji ima tek dva boda manje od Kamena. Budući da su Kamen i GOŠK i matematički osigurali ostanak utakmica će se igrati za prestiž. Početak je u subotu u 17:30 sati u Ivanbegovini.

I u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske županije ostala su dva kola, a u prvenstvu je poprilično sve jasno. Prvak je Val, a ispada Poljičanin. Jedina nedoumica je ispada li pretposljednji klub na tablici jer postoji mogućnost ukoliko se Val ne plasira u veći rang natjecanja da dva kluba ispadnu.

Mladost u subotu u 17:30 sati gostuje u Kaštel Starom gdje će igrati protiv Vala, ovogodišnjeg prvaka dok Imotski gostuje u Baškoj Vodi također u subotu od 17:30 sati. Mračaj iz Runovića na svojem terenu u nedjelju dočekuje Omladinac iz Vranjica.

Hoće li se Vinjani vratiti među županijske prvoligaše ostaje nam vidjeti za petnaestak dana. Vinjani koji vode mrtvu bitku sa protivnicima već u subotu očekuje utakmica protiv Glavica na domaćem terenu u Vinjanima. Idealna je to pozivnica za sve ljubitelje nogometa da u subotu od 17:30 sati budu na Dovici i bodre momčad Vinjana koji će posljednju utakmicu odigrati 2.lipnja baš protiv izravnog konkurenta Postira Sardi. Dodajmo kako je trenutno prvi Mosor koji najavljuje ulazak u viši rang natjecanja.