Dramski prikaz Muke održan 22. put

Imotski je u noći Cvjetnice – Nedjelje muke Gospodnje, 2 travnja. 2023. godine, po 22. put postao Jeruzalem, prikazivali su se zadnji sati Isusova života. Na samom početku Imotski gvardijan fra Zoran Kutleša nakon molitve Anđeo gospodnji zahvalio je svim sponzorima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj dramski prikaz i ove godine održi. Sve je započelo scenom Posljednje večere u Samostanskom dvorištu, a završilo je na utvrdi Topana scenom Kalvarije.
Imotske ulice i trgovi podsjećali na jeruzalemske, a glumci amateri iz Imotskoga i cijele Imotske krajine bili su Apostoli, Veliki svećenici, Židovska svjetina, Pilat i Klaudija, Rimski vojnici, Marija i Veronika, Šimun Cirenac, židovska djeca i žene.

Ovogodišnji dramski prikaz Muke Isusove u Imotskom po mnogočemu će ostati upamćen. Nagovještavala se kiša, nevrjeme, a noć je bila pod mjesečinom, tiha i mirna. “Imotska muka” doprla je i putem internetskog prijenosa u svaki kutak svijeta. Kako je sve izgledalo možete vidjeti u video zapisu i fotogaleriji.

Foto: samostan-imotski.hr (autor: Boško Ćosić)