Imoćani kuhaju na Banovini

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije kao organizator  a  na inicijativu   Stjepana Sliškovića  predsjednika ceha ugostitelja te ceha ribara iste komore Antonija Šunića organizirala je  pripremu obroka na  Banovini, odakle su se upravo  vratili naši ugostitelji koji su sudjelovali u pripremi hrane. U Petrinje je pripremano 1000 obroka a u Sisku 2000 obroka dnevno.

  U pripremi hrane sudjelovali su Šimun Mijačika, Ivo Mendeš, Paško Šuto, Ante Lasić, Zvone Lasić, Antun Nišević, Roko Nišević i Petar Hure.

 U pripremanju hrane sudjelovali su i kuhari Srednje strukovne škole iz Makarske pod vodstvom prof. Paške Šute.

  Već ranije smo pisali i o velikoj materijalnoj i novčanoj  pomoći koju su Imoćani poslali na Banovinu izravno ili preko župnih Caritasa i Crvenog križa  te  dragovoljnom radu građevinara na popravku kuća i drugih stambenih objekata nastradalih u potresu. Ne navodimo popis pojedinačnih donacija da ne bi nekoga nenamjerno izostavili. Hvala svima!