Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Imoćanima prvo mjesto u igri briškule na turniru veterana i dragovoljaca Domovinskog rata

Danas je na Perući u općini Hrvace održano redovito druženje predstavnika Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije na kojoj su nazočili i predstavnici udruge iz Imotske krajine.

Cijeli program započeo je molitvom odrješenje i polaganjem cvijeća te paljenjem svijeća za poginulog branitelja Antu Buljana koji je poginuo 1993. godine prilikom oslobođenja brane Peruća, a zatim je nastavljeno zajedničkim sastankom kojem je predsjedao predsjednik podružnice Splitsko-dalmatinske županije Davor Perković uz dopredsjednika Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske Veljka Tolića.

Nakon zajedničkog objeda uslijedilo je sportsko natjecanje u disciplinama balote i briškula. Turnir balota osvojila je ekipa iz Hrvaca koja je pobijedila ekipu Sinja dok je turnir briškule pripao Imoćanima koje su predstavljali Željko Lončar i Ante Vrljić koji su pobijedili par iz Splita koji su predstavljali Petričević i Šundov.

Druženju su nazočile i braniteljice iz Kluba žena UDVDR. Dodajmo kako će se u Vukovaru krajem rujna održati braniteljsko natjecanje na državnoj razini na kojem će sudjelovati i naši predstavnici.