Imotski bolji od Mladosti uz tri gola Tonija Brečića

Utakmica prvog kola Kupa Splitsko-dalmatinske županije odigrana između Imotskog i prološke Mladosti doista je opravdala epitet derbija Imotske krajine.

Pristigli gledatelji na gradskom stadionu Gospin Dolac doista su mogli uživati u pravoj nogometnoj poslastici u kojoj su domaćini bili bolji rezultatom 3:0 te se tako zasluženo plasirali u osminu finala kupa.

Prvo poluvrijeme svelo se na taktičko nadmudrivanje dvojice trenera: Ante Knezovića iz Imotskog te Boženka Tolića iz Mladosti.

Uz nekoliko šansi s obje strane na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka. Zato je drugo poluvrijeme ponudilo potpuno novu sliku. U 50.minuti prekrasnim pogotkom Toni Brečić postavlja vodstvo na 1:0 da bi sedam minuta kasnije isti igrač povisio na 2:0. Konačni rezultat postavljen je u 68.minuti te su domaći zasluženo prošli u naredno kolo.

Dodajmo da su imotski derbi vrlo dobro sudili domaći suci iz Podbablja: Ante Znaor kao glavni te Josip Šerić i Hrvoje Erceg kao pomoćnici dok je delegat i kontrolor suđenja bio Ivan Ćapin također iz Podbablja.

Utakmicu je u izravnom prijenosu prenosila vrijedna ekipa sa sve popularnijeg imotskog portala sport-imotski.com, a možete je pogledati u dolje navedenom linku.

Foto: Sport Imotski

https://m.youtube.com/watch?v=aBcVpp7RtCw&feature=youtu.be