Imotski ugostio 1. kadetsku ligu

U subotu i nedjelju Imotski je ugostio 1. šahovsku kadetsku ligu regije jug. Odigrano je ukupno šest kola od mogućih devet. Natjecanje je održano u prostorijama srednjih škola u Imotskom, zahvaljujući svim ravnateljima koji su jednoglasno odlučili ugostiti naše mlade šahiste.

Zajedničkim nastojanjima Š. K. Petar Žaja iz Aržana i Š. K. Imota iz Imotskog, a zahvaljujući sponzorima ovog natjecanja – Turističkoj zajednici Imota i općini Proložac, posljednja tri kola će se održati u Prološcu 30. 10. 2021. u istom vremenskom intervalu kao i u Imotskom, od 10-17 sati.

Moram napomenuti da u ovoj 1. kadetskoj ligi sudjeluju najjače ekipe iz četiri županije: Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska.

Ekipe koje su nastupile: Metković, Mornar Split, Šibenik, Petar Sedlar-Pepe Kaštela, Zadar, Solin-Cemex, Brda Split, Casper Zadar i Jelsa. Prva tri mjesta vode u finale kadetskih liga i ta tri mjesta trenutno drže:

1. Š. K. Petar Sedlar-Pepe Kaštela

2. Š. K. Zadar

3. Š. K. Mornar Split

Š.K. Imota i Š. K. Petar Žaja su zajedničkim snagama osigurali ručak za prva dva natjecateljska dana. Turistička zajednica Imota osigurala je smještaj za tridesetoro djece koja su iz udaljenijih mjesta. Općina Proložac osigurava domaćinstvo uz iste uvjete kao i Imotski i ovim putem pozivamo djecu iz cijele Imotske krajine da dođu i vide, pa i da pokušaju naučiti, biti će rado viđeni.

Uz natjecanje osigurali smo i razgledavanje Imotskih znamenitosti, a TZ Imota je podijelila brošure za sve sudionike i knjige Luke Kolovrata za voditelje svih ekipa. Sve ekipe s ovog natjecanja su se osjećali oduševljeno bez obzira kakav je rezultat ostvaren.

Ilija Knezović