Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Interpretatorima baštine dodijeljene plakete u sklopu projekta “Dalmacija storytelling destinacija”

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja uručio je u petak u Hrvatskom domu u Splitu plakete za izvrsnost interpretatorima baštine i zahvalnice pojedinim predstavnicima institucija iz kulturnog i turističkog sektora, u sklopu projekta Dalmacija storytelling destinacija. 

Radi se o projektu Splitsko-dalmatinske županije čiji je glavni cilj podizanje kvalitete kulturno- turističke ponude putem korištenja storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine. Osim toga, cilj projekta je poticanje i doprinos cjelogodišnjem, “365” turizmu.

“Ovim projektom želimo dobiti dodatnu vrijednost našeg bogatstva i turističku ponudu dizati na još jednu veću razinu. Hvala svima koji su sudjelovali u aktivnostima i koji su se potrudili pripremiti i prezentirati svo bogatstvo kulturne i povijesne baštine koju imamo na području Splitsko-dalmatinske županije. Naš cilj je razvoj turizma kroz svih 365 dana u godini, a Dalmacija storytelling destinacija je projekt koji ima veliki udio u tome”, rekao je Stipe Čogelja. 

Voditeljica projekta Renata Tešija naglašava kako su kroz projekt provedene brojne aktivnosti. “Kreirali smo 40 kreativnih tematskih doživljaja. Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj I Europi. Nadamo se da smo doprinijeli novom valu u turizmu i da će nam se pridružiti i ostale županije”, rekla je Tešija. 

Ukupno 40 interpretatora baštine provelo je 6 mjeseci kreirajući svoje kreativne ture. Oni su prošli edukacije i obuke te proces kreiranja, javnim demonstriranjem su potvrdili oznaku kvalitete, koja im je večeras i dodijeljena.