Knjiga zapisa Vesne Ujević

U izdanju imotskog ogranka Matice hrvatske objavljena je knjiga proznih zapisa Anđeo Božje velikodušnosti Vesne Ujević, naslovljena po njezinoj nagrađenoj priči. U toj petoj Vesninoj knjizi je 20 priča, duhovnih zapisa, te dva putopisa (s hodočašća u Vepric i zapadnu Ukrajinu) ispisanih u proteklih dvadesetak godina.

“Priče Vesne Ujević su ispisane, kako se zna reći, ženskim pismom, pismom osjetljivim, fragilnim i lirskim, s puno smisla za detalje. Protkane su ponekad smiješnim zgodama i anegdotama. Tko god pročita ove pripovijetke Vesne Ujević, zamislit će se i nad samim sobom i nad svijetom u kojemu živimo i uvidjeti ispraznost materijalnog i bit će, uvjeren sam, barem na trenutak, bolji čovjek.” – ističe u predgovoru knjizi Josip Jović.

Ovo je moja prva autobiografska knjiga u kojoj sam sebe cijelu prenijela na papir, opisujem važan nadnevak u mom životu 27. kolovoza 1999. godine, treba se biti hrabar sve te moje unutarnje dvojbe i kušnje iznijeti javnosti, ja ih rako racionaliziram i onda mi je nakon toga lakše nositi svoje križeve – kaže Vesna i dodaje da je u knjizi i priča “Sveti Ante za sve i svašta” u kojoj nema teksta, a svi oni koji dođu na predstavljanje, i daju mali prilog za misije, dobit će papirić s odgonetkom.

Predstavljanje knjige će biti u utorak 8. kolovoza 2023. u 20 sati (“osmi osmoga u osam”) u perivoju Franjevačkog samostana u Imotskom, a u organizaciji Samostana i župe sv. Franje Imotski, Udruge Imotska rič i Ogranka Matice hrvatske. Knjigu će uz autoricu predstaviti fra Ivo Rastočić, Mladen Vuković, fra Zoran Kutleša i Ivana Petričević.