Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Kreditna zaduženja općina Podbablje i Zagvozd

Na 231.sjednici Vlade Republike Hrvatske izglasana je suglasnost za kreditna zaduženja dvije imotske općine: Podbablje i Zagvozd.

Općini Zagvozd izglasano je zaduženje u iznosu 4.870.000,00 za rekonstrukciju multifunkcionalne dvorane Doma kulture u Zagvozdu.

Općini Podbablje izglasana je suglasnost zaduženje od 4 milijuna kuna i to je drugi kredit ove Općine za završetak i opremanje vrtića. Podsjetimo, prvi je podignut 2019.godine, a njegova otplata trebala bi krenuti koncem ove godine dok je novo zaduženje na 10 godina.

DRUM: Kaznene prijave i vrtić

Inače, samu investiciju Dječjeg vrtića prati niz kontroverzi. Vrtić je trebao biti završen 2020.godine u 30 postotno financiranje općine, ali je trenutačno cijela parnica na Trgovačkom sudu sa tvrtkom “Tandem gradnja” koja je i prijavila općinu. Također, nakon prijave navedenih društva protiv odgovornih osoba USKOK provodi izvide.

Proteklih dana mještani Druma počeli su prikupljati peticiju te će podnijeti kaznenu prijavu zbog nestanka vrijednog kamena klesanca koji je ograđivao prostore današnjeg dječjeg vrtića, a koji je nestao u nepoznatom smjeru.