Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

NK Imotski izvrsno organizirao prvi turnir “Podno kule od kamena”! Croatia i Rakitno pobjednici

Uprava NK Imotskog poprilično se potrudila i izvrsno organizirala prvi turnir za mlađe uzraste “Podno kule od kamena” koji je na Gospinu docu proteklog vikenda okupio nekoliko stotina najmlađih nogometašica i nogometaša.

Zapravo, u samoj organizaciji sve je štimalo bez ikakve zamjerke, a sve je počelo nastupom HPO Gradske glazbe Imotski koji su nakon defilea po gradu došli do Gospinog doca gdje je blagoslovnu molitvu izrekao fra Ivo Rastičić, župni vikar, a potom je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić uz predsjednika Luku Đuzela otvorio ovaj turnir.

Deset ekipa do 9 godina starosti odigralo je ukupno dvadeset utakmica i do polufinala su stigle ekipe NK Rakitno, NK Kamen, NK Zmaj i NK Junak. Nakon polufinalnih utakmica, u finale su se plasirale ekipe Junaka i Rakitna, a pobjednik turnira odlučen je tek nakon penala i to je ekipa NK Rakitno. U utakmici za treće mjesto, Kamen je bio bolji od Zmaja.

na rasporedu bilo natjecanje u kategoriji U-11. Dvanaest prijavljenih ekipa ukupno je odigralo 20 utakmica, a nakon natjecanja po skupinama i četvrtfinala, ostale su najbolje četiri ekipe: HŠK Posušje, NK Croatia Zmijavci, HNK Brotnjo i NK Mračaj Runovići. U finale su se plasirale ekipe Croatije i Posušja, a nakon odlične utakmice, ekipa Croatije je zasluženo stigla do pobjede. U borbi za treće mjesto, Mračaj je bio bolji od ekipe HNK Brotnjo. Naša ekipa prošla je skupinu, ali je u četvrtfinalu zaustavljena od kasnijeg pobjednika, ekipe iz Zmijavaca.Pehare i medalje pobjednicima uručio je predsjednik kluba Luka Đuzel.

Prvo izdanje ovog turnira u potpunosti je ispunilo sva očekivanja, te smo dobili smo pohvale od svih sudionika. Vjerujemo da će turnir postati tradicionalan i da će rasti svakim novim izdanjem. Hvala svima koji su sudjelovali na turniru i naravno vidimo se dogodine- poručuju izvrsni organizatori iz NK Imotskog.

Foto: NK IMotski /Frenky Skako