Nogometni kup: Croatia i Mladost izborili prolaz. Prekid u Vinjanima

Proteklih dana na području Splitsko-dalmatinske županije igrale su se utakmice 1/32 finala odnosno 1/16 finala Kupa Splitsko-dalmatinske županije. Imotski klubovi u ovom natjecanju kao uvod u početak sezone koja je na rasporedu krajem veljače odigrali su značajne utakmice.

U prošlu subotu na runovićkom Pojilu odigran je derbi između susjeda: Mračaja iz Runovića i Croatije iz Zmijavaca. Iako su mnogi očekivali da će Croatia rutinerski proći kroz Runoviće do prolaska u osminu finala došli su tek u finišu utakmice. Za 0:1 u 58. minuti susreta pogodio je Marko Šuto da bi konačan rezultat Croatia postavila tek u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je za konačan rezultat od 0:2 pogodio Dino Šimunić.

Jučer su odigrane i druge dvije utakmice 1/16 finala Kupa. Prva je odigrana u Ivanbegovini i Kamen je ondje dočekao Mladost i izgubio. Premda je Kamen do kraja prvog poluvremena samouvjereno vodio sa dva pogotka koja su djelo Kristijana Stanića u 28. i 45. minuti susreta u samom finišu susreta Mladost je okrunila bolju igru iz drugog poluvremena te zasluženo poravnala rezultat. U 91. minuti zabio je Daniel Češljar nakon prekida za 2:1, a rezultat poravnao Ivan Klarić Dračar u 93. minuti. Lutrija jedanaesteraca pripala je Proložanima nakon dva promašaja Ivana Žužula te Petra Kljenka te su prošli u osminu finala.

U večernjem terminu u 19 sati sinoć se na vinjanskoj Dovici igrala utakmica 1/16 finala Kupa u kojoj su Vinjani dočekali susjede iz Imotskog. Nakon 22. minute Imotski je vodio 2:0 pogotcima Simpsona Connor Neil, ali je u 31. minuti susreta došlo do pada napona te isključenja reflektora čime je susret morao biti prekinut. Propozicije nalažu da bi se ista utakmica trebala odigrati u drugom terminu od 31. minute te nastaviti rezultatom 0:2 za Imotski, ali će o tome svoju konačnu riječ dati Nogometni savez županije splitsko-dalmatinske.