Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Nova knjiga fra Tomislava Brekala

  Studenački župnik fra Tomislav Brekalo /1954./, nakon tri knjige duhovnog sadržaja objavo je nedavno i četvrtu Gospodin je dobar svima (Studenci, 2022.). Sve knjiga su pisane jednostavnim i pristupačnim jezikom. Cilj im je da vjernike što više približi Isusu i njegovom nauku. Naslovi za 33 razmatranja uzeti su iz Biblije. To su Isusove riječi zapovijedi, opomene, savjeti i preporuke. Knjiga je obogaćena kratkim citatima iz psalama. Knjiga je namijenjena svima onima koji se bore sa životnim problemima, koji lutaju i traže smisao života, koji žele biti bolji, savršeniji i praktičniji vjernici.

Slušamo i gledamo o raznim sukobima, katastrofama, nemirima, bolestima. Puno toga je fra Tomislav saznao od ljudi pastoralno djelujući u desetak župa u Hrvatskoj te Njemačkoj. Kaže da je knjigu pisao kao da dotična osoba sjedi pored njega u ispovjedaonici ili nekom duhovnom razgovoru. Sigurno će pomoći u rješavanju naših životnih teškoća jer Isus nikoga ne odbacuje, strpljiv je i čeka one koji su se od njega udaljili.

     U pastoralnom radu fra Tomislav Brekalo do sada je objavio ukupno 6 knjiga. Bavi se i slikarstvom te je imao nekoliko samostalnih i grupnih izložbi.

      Preporučujemo za čitanje!