Novi uspjeh Vinarije Markota s vinom “Klikun 36/1”

U godini koja je obilježila novu eru za Vinariju Markota, “Klikun 36/1” postao je simbol izvrsnosti i inovacija u svijetu vina. Na 34. izdanju Grand International Wine Award, Mundus Vini, odrzanom u Njemačkoj, ovo izuzetno vino nije samo sudjelovalo; ono je u konkurenciji od oko 7500 uzoraka i osvojilo zlatnu medalju, postavši tako predmet divljenja vinskih entuzijasta i stručnjaka.

Prestižna Nagrada

Mundus Vini, poznat kao olimpijada vina, okuplja najfinija vina iz svih krajeva svijeta, ocjenjujući ih prema strogim kriterijima. Osvojiti zlatnu medalju na ovako prestižnom natjecanju svjedoči o izuzetnoj kvaliteti vina “Klikun 36/1”.

Vino Klikun 36/1

“Klikun 36/1” je vrhunsko vino, plod ručnog branja i selekcioniranog grožđa s položaja Klikun. Ovo suho vino harmonično je spoj 50 % Cabernet Sauvignona i 50 % Merlota, čime se ostvaruje savršen balans snage i elegancije. Odlikuje se bogatim aromama bobičastog voća i finim notama slavonskog hrasta, dok je na nepcu iznenađujuće svježe s voćnim karakterom i produženim retro okusom. Punog je, snažnog okusa s blago pikantnom završnicom, što ga čini idealnim suputnikom za razne gastronomske doživljaje.

Vinifikacija i odležavanje “Klikun 36/1” odražavaju posvećenost i stručnost Vinarije Markota. Kontrolirana fermentacija, malolaktična fermentacija, te dozrijevanje u barrique bačvama i bačvama od slavonskog hrasta, doprinose jedinstvenoj kvaliteti i karakteru ovog vina. S alkoholom od 14,5 %, ovo vino stoji kao svjedočanstvo vrhunskog vinogradarstva i vinarske umjetnosti Slavonije.

Premium crno vino Klikun 36/1, Zlato

Strast, predanost i ljubav prema vinogradarstvu

Triumf “Klikun 36/1” na Mundus Vini nije samo pobjeda za Vinariju Markota; već ova nagrada podiže ljestvicu za kvalitetu i inovacije, dok istovremeno slavi duboke korijene i tradiciju koje naša zemlja njeguje. Vinarija Markota s “Klikun 36/1” je potvrdila da su strast, predanost i ljubav prema vinogradarstvu ključni za stvaranje izuzetnih vina koja osvajaju svijet.

Lokalitet – mikrolokacija Klikun u Pleternici