Obilježen Dan Općine Lokvičići

   Blagdan svetoga Ante 13. lipnja slavi se i kao Dan Općine Lokvičići. Tim povodom održana je svečana sjednice Općinskog vijeća. Sjednici su osim vijećnika bili nazočni i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, pročelnik za gospodarstvo SDŽ Anđelko Katavić, nekoliko županijskih vijećnika te predstavnici okolnih općina, Grada Imotskog te udruga dragovoljaca i stradalnika Domovinskog rata.

   Govoreći o aktualnom trenutku Općine Lokvičići načelnik Branko Knezović je istaknuo velike radove na izgradnji objekata komunalne infrastrukture. Tako je završena županijska cesta od središta Općine do spoja s D60 u Berinovcu u dužini 1 kilometra. Gradi se nogostup i vanjska rasvjeta od središta mjesta do Kljenovca u dužini 1 km. Uređeno je i nanovo asfaltirano 5 kilometara lokalnih i nerazvrstanih cesta. U planu je turistička zona sjevero-zapadno od Galipovca na površini od 10 hektara i izgradnja nogostupa od Galipovca do OŠ Dolića Draga. Uređeno je i tamponirano 4,5 kilometara turističkih staza. Uredit će se i turistička staza oko lokvičićkih jezera. Tu će se postaviti i mobilna navigacija. U planu je i izgradnja spomenika poginulim braniteljima, njih je 9, koji su poginuli u Domovinskom ratu. Spomenik bi se gradio kad groblja svetoga Ante. Autor spomenika je akademski kipar Veno Jerković.

     Prije svečane sjednice načelnik Knezović položio je cvijeće i zapalio svijeće kod spomen obilježja uz groblje svetoga Ante.