Obnovit će se trijem Zavičajnog muzeja u Imotskom

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u ponedjeljak 3. lipnja je u Mostaru ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankici Jukić uručio ugovor o financiranju kojim se osiguravaju sredstva za zaštitu ulaznog trijema na zgradi Zavičajnog muzeja Imotski. Radi se o ugovoru iz programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a partner imotskom Pučkom otvorenom učilištu na ovom projektu je Župa svetoga Stjepana iz Gorice.

„Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Sretna sam i zadovoljna što će se zaštititi trijem na zgradi Zavičajnog muzeja na Điradi, koja je izgrađena u sklopu kompleksa Dogane. Zgrada našega muzeja plijeni pozornost kako domaćih stanovnika tako i turista, a projektirao ju je arhitekt August Thara, koji je na gotovo svim građevinama koje je projektirao ostavljao svoj pečat u obliku trijema. Upravo taj trijem ćemo sada zaštititi“, poručila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić.

“Nastavit ćemo se prijavljivati na natječaje za infrastrukturne i druge projekte i upravo zbog toga zahvaljujem našem osnivaču Gradu Imotskom, ali i Vladi Republike Hrvatske, ministarstvima te Županiji na podršci u dosadašnjim projektima”, dodala je ravnateljica.