Odlični turistički rezultati

   Kako nas je izvijestio direktor Turističke zajednice Imota iz Imotskog Luka Kolovrat, s današnjim danom tj. 24. kolovoza 2021. ostvareni su bolji rezultati nego cijelu 2020. godinu. Od početka godine do danas je ostvareno 9.567 dolazaka i 77.449 noćenja.

   Ako bi ove rezultate usporedili s rekordnom 2019. godinom ostvareno je 97 posto pa nije teško pretpostaviti da će do kraja sezone biti bolji ovogodišnji pokazatelji. Do kraja kolovoza popunjeni su kapaciteti a ima rezervacija i za rujan.

   Ono što ohrabruje je zarada jer turisti puno više troše nego ranijih godina. Puni su imotski restorani, kafići i drugi ugostiteljski objekti. Traži se krevet više.

   Sigurno će ova turistička sezono ostati za pamćenje!

   Što je ono što privlači strane turiste a to su najviše Nijemci i Poljaci dovodi u Imotsku krajinu? To je zasigurno sigurnost boravka u samostalnim kućama izoliranim od ostalih ljudi a posebno u vrijeme koronavirusa. Tu je i poznata gostoljubivost naših ljudi. Nije daleko ni Jadranska obala. Svega pola sata vožnje, a cijene su puno niže nego na Makarskom primorju.