Održan 16. Robokup

U subotu je u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Imotskom otvoren 16. Robokup, natjecanje državne razine iz robotike. Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić tom je prilikom istaknuo kako Splitsko-dalmatinska županija daje punu podršku ovakvim aktivnostima. “Splitsko-dalmatinska županija je osnivač najvećeg broja školskih ustanova ja našem području i itekako smo upoznati s time što se sve radi na području tehničke kulture. Tehnička kultura je jako važna za gospodarstvo i mnoge druge segmente društva. Zato dajemo punu podršku organizatorima, ali i djeci koja su došla na ovo natjecanje”, rekao je Šimundić. 

Natjecanju je pristupilo oko stotinu učenika i mentora iz cijele Hrvatske. Organizacija državnog natjecanja od velikog je značenja za našu županiju, grad Imotski i ovu imotsku osnovnu školu. “Na mladima svijet ostaje i stoga želim dobrodošlicu svim mladim natjecateljima koji su došli u naš grad. Svojim kućama ponesite inovativnost, kreativnost i puno lijepih uspomena iz grada Imotskoga” , izjavila je zamjenica gradonačelnika Imotskoga Ana Marija Radeljić. 

Dobrodošlicu u Imotski mladim robotičarima je izrazio i ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića Marko Mendeš. “Vi ste budućnost Lijepe naše. Organizatorima natjecanja hvala što su prepoznali naš rad i odabrali upravo našu školu kao domaćina ovogodišnjeg natjecanja iz robotike. Ovaj boravak u Imotskom smatrajte kao nagradu za sav trud koji ste uložili u svoje obrazovanje”, izjavio je Mendeš. 

Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić izjavio je kako smatra da se u ovoj županiji vrijednost tehničke kulture prepozna malo više nego u drugim sredinama. “Društvo koje ne prepozna vašu važnost osuđeno je na propast. Srećom, u regiji smo koja to prepozna malo više nego negdje drugdje. Nadam se da će se i ovdje prepoznati važnost naše najnovije zajednice tehničke kulture, koja je osnovana ovdje u Imotskom”, izjavio je Tomić.