Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Održana izborna skupština KUD Dikovača! Ante Gudelj novi predsjednik

“Hvala svim članovima našeg Društva koji su me jednoglasno izabrali. Trudit ću se opravdati povjerenje koje su mi ukazali i vjerujem kako ćemo, svi skupa, pridonijeti radu i uspjehu KUD-a Dikovača” izjavio je Ante Gudelj, novi predsjednik Dikovače.
Sinoć je u Zmijavcima u Domu kulture na Bublinu održana redovita izborna skupština KUD-a Dikovača. Društvo je biralo novo vodstvo, odnosno predsjednika, Upravni i Nadzorni odbor te ostala tijela udruge.
Nakon utvrđenja kvoruma Mijo Milas, dosadašnji predsjednik, pozdravio je okupljene te u okviru uvodne točke dnevnog reda dodijelio priznanja najzaslužnijim članovima za izniman doprinos radu udruge. Članovi koji su dobili priznanja su Mirko Šumelj, dosadašnji tajnik udruge, Miroslav Karoglan, bivši načelnik Općine Zmijavci, Mijo Šuto, načelnik Općine Zmijavci, Ana Šakić, Ana Ćapin, Ana Gudelj, Mirjana Ćapin, Marija Milas, Marija Ljubičić, Ivan Šumelj, Josip Šuto, Josip Gabelica, Branko Šućur, Ante Matković i Marinko Gudelj.
Dosadašnji je predsjednik potom iznio izvješća o radu udruge, kao i financijsko izvješće, koja su jednoglasno usvojena. Nakon usvajanja izvješća izabrano je novo vodstvo Društva. Tako je Ante Gudelj novi predsjednik KUD-a Dikovača, Magdalena Šabić, potpredsjednica, a Ankica Milas, Mijo Šuto i Mario Milas, članovi Upravnog odbora. Nadzorni odbor u novom sastavu su Lidija Gudelj, Tihana Šumelj i Jelena Milardović.
“Imajući na umu kako je Društvo danas organizirano, stabilno i funkcionalno zadovoljno zaključujem svoj rad vjerujući kako sam svojim angažmanom i zalaganjem doprinio našem KUD-u, našoj lokalnoj zajednici, a posebice očuvanju kulturne baštine našeg kraja.

Bila mi je čast i zadovoljstvo biti predsjednik Dikovače i zahvalan sam svima vama koji ste me podržavali u radu tijekom svih proteklih godina. Ovo me je razdoblje obogatilo mnogim dragocjenim iskustvima, a svi ste vi bili, i ostat ćete, dio mene. Novom vodstvu od srca čestitam i želim im puno uspjeha u budućem radu!” rekao je okupljenima Mijo Milas koji je na prijedlog članova skupštine imenovan počasnim predsjednikom Kulturno umjetničkog društva Dikovača.
Nakon sjednice skupštine članovi Društva družili su se na prigodnom domjenku te nastavili pripreme za svoj Božićni koncert koji će se održati večeras, 17.12. u Domu kulture na Bublinu s početkom u 19 sati