Održana Skupština Udruge 115. Imotske brigade HV-a

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom u subotu 2. 3. 2024. Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. Imotske brigade HV održala je redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik UHBDR 115. Imotske br. HV-a Nenad Puljiz, a nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i prvom Predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, odana im je počast i zahvala minutom šutnje. Odmah su iznijeli i dnevni red skupštine, koji je usvojen jednoglasno. Imenovana su i radna tijela Skupštine.

Opsežno i detaljno izvješće o radu udruge pročitao je predsjednik Puljiz, koje je jednoglasno usvojen. Puljiz je također skrenuo pozornost i na ostale aktivnosti informiranja opće javnosti i promicanja istine o Domovinskome ratu, obilježavanjem bitnih datuma u stvaranju RH. Udruga je i osnovana upravo da bi se sačuvao Dignitet Domovinskog rata, obrani i oslobađanju Domovine kao i na trajno sjećanje kroz dužnost i obvezu na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Izniman doprinos udruga trudi se u promicanju interesa hrvatskih vojnih invalida i članova njihovih obitelji, rješavanjem njihovih statusa, te angažiranju u organizaciji i promicanju aktivnosti udruge. Iznio je i podatak da je udruga tokom prošle godina na području Imotskoga i diljem Republike Hrvatske imala 48 događanja, bez malonogometne ekipe koja sudjeluje na svim braniteljskom malonogometnim turnirima.

Zatim je  financijsko izvješće za 2023. godinu iznio i tajnik Udruge Mario Divić, u detalje po stavkama, koliko su uprihodili i koliko su rashodovali u prethodnoj godini. Tajnik je istaknuo kako je udruga bila organizator ili suorganizator brojnih aktivnosti te kako su provodili brojne projekte koji su od značaja za hrvatske branitelje i Grad Imotski i Imotsku krajinu.

Obrazložio je način financiranja udruge, kroz razne natječaje od Grada Imotskog, kao najvećeg donatora, Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, svih općina s područja Imotskog, kao i od članarina. Prisutnima je iznio i plan da se svi važni dokumenti počevši od Statuta, Sjednica vijeća, Izvještajne / Izborne Skupštine kao i godišnji financijski obračuni iz Fine stave na Internet stranice u roku mjesec dana. Želimo da naša udruga postane transparentna u potpunosti.   

Nažalost, predsjednik Nadzornog odbora Petar Gadžo preminuo je 08. 02. 2024. i Vijeće udruge 26. 02. 2024. donijelo je odluku da se za V.D. PNO imenuje do Skupštine Ante Šakić. Predsjednik je stavio na glasovanje Skupštini i Skupština je potvrdila predsjednika Nadzornog odbora imenovanog. Izvješće Nadzornog odbora podnio je novi predsjednik Ante Šakić.

Izvješće tada podnosi i predsjednik Suda časti Josip Divić. Sva podnesena izvješća su jednoglasno usvojena, među kojima i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2024. godinu.

DUŠU BOGU – ŽIVOT ZA HRVATSKU!

Tajnik udruge

Mario Divić