Održana tematska sjednica Županijske skupštine

Dana 19. rujna 2022. na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu održana je 13. (tematska) sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o stanju u zdravstvu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uvodno izlaganje održao je predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić. Na sjednici su izlagali i Diana Lukšić predstavnica Ministarstva zdravstva, Katarina Radman, dr.med.spec., v.d. voditeljica Regionalnog ureda Split, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, prof.dr.sc.prim. Julije Meštrović, dr.med., ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split, prof.dr.sc. Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta u Splitu, Sanja Perić, prof., ravnateljica Zdravstvene škole u Splitu te Josip Perić, dipl. iur., predstavnik Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Prihvaćena su izvješća o stanju u zdravstvenim ustanovama Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije, Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, Stomatološkoj poliklinici Split, Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Biokovka“ za 2021.

Skupština je prihvatila Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje od 2020. – 2021. godine i Izvješće o radu Savjeta za zdravlje Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje od 2020. – 2021. godine.