Općina Runović: Ulažu u mlade

  Blagdan Gospe od Karmela slavi se i kao Dan Općine Runović. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Pored vijećnika nazočni su bili i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, gradova Imotskog i Vrgorca, načelnici susjednih općina te predstavnici udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

      Prije svečane sjednici položeni su vijenci za poginule hrvatske branitelje.

      Nakon pjevanja hrvatske himne skupu se obratio predsjednik Općinskog vijeća Runovića Mate Bilić, a konkretnije o projektima koji su učinjeni u proteklih godinu dana govorio je načelnik Mario Repušić. Iz njegova govora vidljiva je skrb za mlade od dječjeg vrtića do fakulteta te mlade obitelji. Tako će u Runoviću biti sagrađen novi dječji vrtić, preuređena je školska športska dvorana, održava se ljetna učionica za polaznike dječjeg vrtića, svi osnovci imaju osigurane radne bilježnice, srednjoškolci osiguran prijevoz a redoviti studenti stipendije. Na Pojilu je uređeno novo igralište s koševima te stolovima za stolni tenis. 28 žena je zaposleno preko projekta Zaželi. Uređeni su poljski putevi te asfaltirani gotovo sve ceste na području Slivna. Dovršit će se županijska cesta od Velima do središta Slivna. Postavit će se rasvjeta na igralište Mračaj. Na zgradi ambulante postavit će se solarna elektrana. Pomaže se sve kulturne i športske udruge.

     Prigodno je pozdravio i dožupan Ante Šošić.

     Nagrade Općine Runović za ovu godinu su dobili Ante Lešina iz kajak kanu kluba Mračaj iz Runovića, Ivica Grepo za fotografije, HVIDR-a Imotski i fra Marko Babić. U ime nagrađenih zahvalio se Ante Lešina.

    U okviru proslave Dana općine bit će održan koncert zabave glazbe.

   Ovoga ljeta bit će dosta događanja kao što su turnir stokilaša, Gudarska večer, likovna kolonija…

   Vjernici župe Runović trodnevnicom se pripremaju za blagdan svoje zaštitnice Gospe od Karmela. Središnje misu s procesijom na sam blagdan 16. srpnja predvodi i propovijeda fra Ante Vučković.