Osnovnoj školi Zagvozd jedna od pet nagrada udruge “RTL pomaže djeci”

Kreativni natječaj humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“, organiziran uz medijsku podršku RTL-a, je završio – više od 160 prijavljenih škola prijavilo je svoje kreativne uratke, a glasovi čitatelja portala Udruge, kao i mreže portala RTL-a, te gledatelji RTL-a, glasovima za svoje favorite odlučili su o pobjednicima!

“Do 2. svibnja u ponoć pristiglo je više od 84.000 glasova, a najviše njih dobili su Osnovna škola „Milan Brozović“ iz Kastva, Osnovna škola Zagvozd, Osnovna škola „Blaž Tadijanović“ iz Slavonskog Broda, Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ iz Zagreba te Osnovna škola „Dominik Savio“ iz Zagreba.

Knjižnice osnovnih škola iz Kastva, Zagvozda, Slavonskog Broda i Zagreba tako su osvojile nagradu za svoje učenike – lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili pak namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem – u maksimalnom iznosu do 5.000,00 eura po školi, prenosi rtlpomazedjeci.hr.

“Želimo zahvaliti svim našim učenicima i djelatnicima škole koji su dali svoj doprinos ovom uspjehu. Također, želimo zahvaliti svim roditeljima koji su do zadnje minute pratili tijek događanja. Obitelji i prijateljima naših djelatnika koji su stali uz njih i do zadnje minute glasali za Osnovnu školu Zagvozd. Zahvaljujemo svim mještanima općine Zagvozd koji su bili uz nas. Obrazovnim djelatnicima drugih škola koji su dali svoje vrijeme kako bismo prikupili koji glas za našu malu školu velikog srca. Posebna zahvala ide mještanima grada Vrgorca, Imotskih Poljica i općine Brela koji su se pokazali prijateljima naše škole. Želimo zahvaliti vodičima iz Međugorja na velikom angažmanu. Također, imamo se potrebu posebno zahvaliti našim vojnim snagama iz Lore koji su pokazali svoju snagu. Djelatnicima KBC Split i KBC Rijeka. Cijeloj dijaspori čiji glasovi još dolaze. Želimo zahvaliti i svima ostalima koje nismo naveli, a koji su djelovali za uspješnost ove akcije i za dobrobit naše djece. Čestitamo svim školama koje su ušle u prvih pet i osvojile nagradu RTL pomaže djeci. Želimo i čestitati OŠ Runović koji su se pošteno borili i pokazali da mogu i što su nas potakli na borbu i držali pri vrhu”, poručili su iz škole na svom Facebook profilu.

Također iz škole posebno ističu učenicu 6. razreda Lauru Čagalj koja je svojim umjetničkim izrazom omogućila da se škola prijavi na natječaj RTL pomaže djeci što ih je dovelo do nagrade.

“Laura je učenica na koju se uvijek možete osloniti, koja je spremna pomoći i dati svoj doprinos. Ovaj je put ona ta kap koja je omogućila moru budućih generacija kvalitetnije obrazovanje! Možda trenutno nije ni svjesna svog doprinosa, ali mi jesmo! I zato joj želimo reći hvala i želimo da nastavi izoštravati svoju kreativnost kojom će usrećiti mnoge!”, poručili su iz OŠ Zagvozd.