Senj, 111012. Vjetroelektrana Vratarusa smjestena u blizini Senja na obroncima Velebita. Trenutno najveca hrvatska vjetroelektrana sa ukupno instaliranih 42 MW. Na fotografiji: vjetroelektrana Vratarusa. Foto: Robert Fajt / CROPIX

Osoje- Zaštitimo ga! Mještani se pobunili protiv vjetrenjača na Osoju!

Inicijativa “Osoje- Zaštitimo ga.” iz dana u dan dobiva sve više poklonika te je putem društvenih mreža pokrenuta inicijativa protiv izgradnje budućeg vjetroparka.

Naime u tijeku je posljednja faza prije izgradnje vjetroparka. U tijeku je Studija utjecaja na okoliš. Duž našeg Osoja planira se postaviti 21 vjetroagregat ukupne visine 170 m, te transformatorska stanica. Za takvu akciju biti će poravnat vrh i obje strane našeg Osoja te nam slijedi potpuna devastacija istoga. A o utjecaju na ljude, biljke i životinje(koji je daleko od zanemarivog) u ovim krajevima ću pisati naknadno… Zato like i share da svi budemo upoznati sa stvarima koje se događaju u našem dvorištu a o kojima se ne priča. Fotografija koju sam postavio preuzeta je sa magazin.hrt.hr da dočara izgled okoliša nakon postavljanja agregata, s tim da su ove planirane kod nas veće od ovih na fotografiji. Lijep pozdrav i čujemo se uskoro.”- stoji na facebook stranici inicijative!

Podsjetimo, na sjednici Općinskog vijeća održanoj 9.listopada 2021.godine gostovali su predstavnici VSB obnovljivi izvori energije koji su upoznali članove Općinskog vijeća s navedenom investicijom!