Otvoren ovogodišnji memorijalni turnir “Josip Jović” u Aržanu

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i zamjenik župana Ante Šošić sudjelovali su danas u Aržanu na otvaranju Memorijalnog malonogometnog turnira “Josip Jović”. Nakon polaganja vijenaca u društvu načelnika Općine Cista Provo Bože Čubića obišli su radove na Memorijalnom centru “Josip Jović. 

“Ovaj objekt radi Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Općinom Cista Provo. Ovo je veleban objekt koji će biti završen do kraja godine. Iznimno smo ponosni što ćemo ovdje imati takav objekt koji će svjedočiti povijesne činjenice”, istaknuo je Medved.

Župan Boban podsjetio je na ulogu cijele Imotske krajine u Domovinskom ratu. “Ovaj kraj se prvi odazvao u obranu Domovine. Drago mi je da su danas ekipe iz cijele Hrvatske na ovom turniru. Posebno mi je drago što će u revijalnom dijelu sudjelovati najeminentnije nogometne momčadi – Hajduk, Dinamo, Zrinjski, a po prvi put i Rijeka. Na taj način, i kroz sport, odražava se ono za što su i Josip Jović i Petar Žaja dali svoje živote”, izjavio je Boban.