Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Počela je Šahovska liga Imotske krajine

U nedjelju 25.travnja 2021. u Studencima, Općina Lovreć započela je prva seansa lige Imotske krajine. Da bi se liga uopće mogla odigrati zbog Covida čekalo se lijepo vrijeme da bi se natjecanje moglo održati na otvorenom, nakon što je organizator pripremio sve potrebne detalje za natjecanje i upozorio da se svi natjecatelji moraju pridržavati mjera (dezinfekcija ruku i obavezno konstantno nošenje zaštitne maske kroz cijelo natjecanje). Nakon što je organizator iznio sve važne obavijesti pozvao je domaćina načelnicu Općine Lovreć, gospođicu Anitu Nosić da pozdravi sudionike. Gospođica Anita Nosić se zahvalila svim sudionicima na dolasku u njenu Općinu i izrazila veliku radost što je ona u prilici otvoriti za nju, kao ljubitelja Imotske krajine, ovaj važan događaj i zaželjela sreću svim natjecateljima. Na kraju je pozdravila i organizatora, ŠK „Petar Žaja“, i sve njegove članove te im se zahvalila na prekrasnoj organizaciji i izrazila želju da bude podrška još jednoj od organizacija za koje bude smatrala da zavrijeđuje podršku. Nakon samog otvaranja sudac ovog turnira pozvao je igrače da pokrenu satove i započmu natjecanje. U ovoj seansi odigrana su dva kola i poredak je sljedeći:

Vodeća je Općina Cista Provo, za njim slijede ekipa Imotski 2 kao druga i Imotski 1 kao treća ekipa, četvrta ekipa je Općina Runovići koja je ipak sakupila ekipu da bih nastupila na ovom natjecanju. Sljedeća seansa održat će se u Prološcu, o datumu ovisi lijepo vrijeme, zbog igre na otvorenom. Ako mjere stožera u međuvremenu dopuste natjecanje u prostoru datumi će se znati znatno ranije.

NAPOMENA: ŠK ˇPetar Žaja“ u svoje ime i u ime domaćina zahvaljuje se svim sudionicima na dolasku i na fer i korektnoj borbi.