Početkom ožujka kreću radovi na novom rotoru u Glavini

Crna točka na raskrižju kod Vukadinovića u Glavini Donjoj izgleda da će dobiti svoje rješenje u obliku kružnog toka – kazao je za naš portal ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić.

Otvaranjem pristiglih ponuda za izgradnju rotora kod Vukadinovića kuće na raskrižju Državne ceste D – 60 i županijske prometnice Glavina Donja – Proložac uskoro će biti započeti rekonstrukcija ovog opasnog križanja izgradnjom rotora, za koje su Hrvatske ceste osigurale 3,8 milijuna kuna. Početak radova očekuje se protekom mogućih žalbenih rokova, početkom mjeseca ožujka.

U prvoj fazi planirana je izgradnja rotora s tri kraka kojim će se regulirati prometovanje u smjeru Imotskog, Prološca i Splita, dok će se nakon postupka izvlaštenja pristupiti realizaciji druge faze u kojoj je predviđena izgradnja četvrtog kraka prema Medvidovićima.
Rekonstrukcijom ovog raskrižja, koje spaja državnu cestu D – 60 sa županijskom cestom ŽC 6157 i lokalnom cestom LC 67161, značajno će poboljšati odvijanje prometa i povećati sigurnost prometovanja vozila i pješaka na toj dionici – izvijestili su iz Županijske uprave za ceste Split.