Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Počinje gradnja prometnog rotora kod Vukadinovića

Jedno od najopasnijih cestovnih raskrižja na imotskom području je četverokrako raskrižje kod Vukadinovića u Donjoj Glavini. Tu se gotovo pod pravim kutom sastaju DC 60, ŽC 6157 te LC 67161, odnosno ceste Imotski-Kamenmost, Glavina Donja-Proložac i Glavina Donja-Medvidovića Draga. Nakon višegodišnjih čekanja vezanih uz imovinsko-pravne poslove, jučer je u rad uveden poznati izvođač Patrlji d.o.o. iz Imotskog. Oni ću u roku 4 mjeseca izvesti izgradnju rotora u dvije faze. Ukupnu investiciju od 442.137 eura osigurale su Hrvatske ceste. Na  samom otvorenju radova bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan  Blaženko Boban.

      Projekt osim kolničkog dijela obuhvaća izgradnju nogostupa, odnosno pješačke staze, zelene površine te kompletnu komunalno infrastrukturu u zemlji i na površini zemlje i to 180 metara na DC Imotski-Kamenmost te 105 metara na ŽC Glavina Donja-Proložac.

      Poslije izgradnje ovog rotora ostaju još nekoliko opasanih raskrižja na imotskim cestama i to na DC60 kod restorana Venezia i u Grubinama te kod buduće zgrade Policijske postaje u Imotskom.

Foto Imotska krajina
Foto: Imotska krajina