Nedjelja , 10 prosinca 2023

Posušje: Susret zapovjednika postrojbe granične policije i načelnika općine Posušje

Danas je u službenim prostorijama u Posušju Postrojbe granične policije Gorica održan sastanak na kom su uz načelnika općine Antu Begića sudjelovali zapovjednik Postrojbe Ivica Sabljo i njegovi suradnici.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji koja je, kako su ocijenili sudionici, na visokoj razini. Načelnik Begić je dodao kako sve dosadašnje operativne akcije ove postrojbe pokazuju maksimalnu angažiranost u borbi protiv kriminaliteta te je izrazio uvjerenje kako će tako biti i u budućnosti.

Također se razgovaralo i o projektima koji će se uskoro realizirati na teritoriju općine Posušje. Među njima u prvom redu je početak gradnje novog graničnog prijelaza u Osoju koji bi trebao značajno poboljšati protočnost putnika i roba, odnosno minimizirati prometne gužve koje su izražene posebno u ljetnim mjesecima, a čije posljedice pored putnika osjeti i posuško gospodarstvo.

Tijekom izgradnje novog GP-a za očekivati je također u pojedinim fazama potrebu za posebnom regulacijom prometa te se stoga razgovaralo i o upućivanju zahtjeva nadležnim institucijama da se u tom periodu omogući korištenje dva malogranična prijelaza kao alternativa za putnike koji gravitiraju GP Osoje.

Treba reći kako će dovršetkom novog graničnog prijelaza u sklopu kompleksa biti smještene i prostorije Postrojbe granične policije Gorica, koja je nadležna za nadozor, zaštitu i obavljanje drugih poslova iz svoga djelokruga na prostoru od GP Vir- Cera do GP Drinovačko Brdo-Slivno. Ovime će se i uvjeti rada djelatnika granične policije koji će raditi na novom graničnom prijelazu značajno poboljšati.