Potpora TZ Imota za tri projekta

Turističko vijeće HTZ-a  na svojoj 32. sjednici odabralo je projekte udruženih turističkih zajednica u 2024. godini, a među njima su i tri projekta Turističke zajednice Imota vrijedna 72.000,00 eura. Projekti koje je sufinancirao HTZ su:

– Active Imota – organizacija i sufinanciranje osam outdoor manifestacija s ciljem promoviranja Imotske krajine kao destinacije aktivnog turizma.

– Sustav upravljanja kvalitetom Destination Imota – nastavak mjerenja kvalitete usluge u destinaciji, mjerenje indikatora održivog razvoja i razvoj specifičnih turističkih proizvoda kao što su Camino Imota i Geopark.

– Produkcija tematskih promotivnih filmova – tijekom 2024. godine u planu je izraditi novih pet destinacijskim promotivnih filmova

„Raduju nas objavljeni rezultati natječaja i dobivena sredstva na čemu čestitam djelatnicima TZ Imota. Važno je napomenuti da će se ovi projekti promocije i razvoja novih turističkih proizvoda realizirati u svim jedinicama lokalne samouprave Imotske krajine i da su to sve aktivnosti koje su navedene u našoj Strategiji razvoja turizma. Nastavljamo u dobrom smjeru i uvjeren sam da nas čeka još jedna rekordna turistička godina.“ – riječi su imotskog gradonačelnika i predsjednika TZ Imota Ivana Budalića, koje prenosi Grad Imotski (imotski.hr).

„Osim ovih spomenutih natječaja, TZ Imota je prijavila još šest projekata i sada očekujemo rezultate koji bi trebali biti brzo objavljeni. Očekujemo sredstva za financiranje nove image brošure destinacije, izradu i interpretaciju dvije geološko-poučne staze, planiramo prikazati 35 atraktivnih lokaliteta u obliku VR 360 panoramskih šetnji kao i njihovu implementaciju na naš web itd. Vjerujemo da ova do sada dobivena sredstva su tek dio onoga što bi još trebali dobiti temeljem natječaja i javnih poziva.“ – rekao je Luka Kolovrat, direktor TZ Imota.