Povijesni pregled: Imotska krajina, 20. svibnja 1989., broj 429.

Nakon povijesnog pregleda koji datira iz 1982. godine te problematike oko zapošljavanja na području Imotske krajine novi povijesni pregled vodi nas u osvit moderne i suverene Hrvatske, odnosno na kraj osamdesetih godina. Tog 20. svibnja 1989. godine, točno godinu dana prije prvih višestranačkih izbora, list “Imotska krajina” izlazio je već dvadesetu godinu zaredom, a tog dana iz tiska je izašao 429. broj.

Na naslovnoj stranici nalazi se tekst koji ističe da se već te godine važniji komunalno objekti premještaju u novi dio Imotskog točnije na istok. Te godine trebali bi useliti novi stanari u četvrtu novoizgrađenu zgradu na Điradi, a najavljen je i prebačaj kolodvora koji će imati sedam puta više perona.

Također, značajniji komunalni projekt je i izgradnja srednjoškolskog centra čija je prva faza već gotova, a najavljuje se i premještaj stočnog pazara.

Donesen je tekst i o problematici u Pionirci te program rada Vodoprivrede iz Imotskog. Najavljeno je i osnivanje ekološkog društva “Lipa” za mjesec lipanj te 1989. godine.

List donosi izvještaj s dvije glazbene manifestacije “Raspjevana mladost Krajine” te “Prvi glas Krajine” koje su okupile pedesetak izvođača. Važno mjesto zauzima i tekst o proširenju ceste u Rašćanima, ali i velikom projektu te asfaltiranju ceste Slivno – Imotski. Te godine 14. svibnja u zaseoku Nogali napravljena je proslava završetka ovako velikog projekta za Slivno, a cestu je otvorio Ivan – Iko Marinović te je donesen konačni popis donatora ceste.

List piše o građenju srednjoškolskog centra “Pavao Lozo” te autobusnog kolodvora, o dosta složenoj konstrukciji te njegovom skorom završetku. Doneseni su tekstovi o kulturi te sportske zanimljivosti iz Imotske krajine.