Praizvedba igrokaza “Učitelj Marko” dr. fra Ivana Glibotića

U čast novog župnika u crkvi Presvetoga Trojstva u Slivnu, u nedjelju 10. rujna, nakon svečanog euharistijskog slavlja bila je praizvedba šaljivoga glazbenoscenskog igrokaza u jednom činu pod nazivom “Učitelj Marko” poznatoga hrvatskog glazbenika i skladatelja dr. fra Ivana Glibotića, rođenog Slivanjca, koji su upriličila i izvela djeca iz dječjeg zbora “Gospini anđeli” a u režiji profesorice Ivane Petričević i Antonele Rebić.

Također je u subotu, 9. rujna, izvršena primopredaja službe i administrativnih materijala (knjiga, spisa i izvještaja) novom župniku fra Jerku Kolovratu i uvođenje u službu u župi Presvetog Trojstva u Slivnu.

Uvođenje u službu učinjeno je u nedjelju 10. rujna, na euharistijskom slavlju u 11 sati koje je predslavio novi župnik a propovijedao je fra Zoran Kutleša, imotski dekan i gvardijan Franjevačkog samostana u Imotskome, koji je ujedno bio privremeno imenovan i za upravitelja župe Presvetog Trojstva u Slivnu, nakon smrti slivanjskog župnika fra Željka Tolića, koji je preminuo 24. prosinca 2022., u 60. godini života, 41. redovništva i 33. svećeništva.

Misno slavlje animirao je dječji zbor Gospe od Anđela u Imotskome, a za orguljama je bila Antonela Rebić

Fra Zoran je pozdravio sve nazočne vjernike, slivanjske časne sestre franjevke, s. Mirajnu Puljiz i s. Ljubomiru Kusturu te je riječima podrške izrazio dobrodošlicu novom župniku te ga potaknuo na predanost u radu s vjernicima, a vjernike je ohrabrio na svesrdno prihvaćanje novog župnika te se ovom prigodom zahvalio i svoj braći svećenicima iz imotskog samostana koji su kroz proteklu godinu opsluživali župu Slivno, fra Radoslavu Toliću, fra Ivanu Rastočiću i fra Nedjeljku Šabiću, kao i orguljašici Ivani Nikolić, te  remeti fra Gojku Lozini na svesrdnoj pomoći na župi.

Na kraju misnog slavlja, okupljenima se obratio i novi župnik fra Jerko Kolovrat, zahvalivši na povjerenju što je poslan u ovu župnu zajednicu. Inače fra Jerko Kolovrat će  uz pastoralne obveze na župi, predavati i na KBF-u u Splitu. Također je nedavno na Filozofskom fakultetu Papinskog sveučilišta “Antonianum” u Rimu postigao i naslov magistra znanosti iz filozofije.

Dragica Zeljko Selak