Predstavljena knjiga “Cilj je biti sretan” autorice Daniele Škegro

U organizaciji ustanove “Imotska krajina” jučer je u Gradskoj knjižnici “Don Mihovil Pavlinović” u Imotskom predstavljena knjiga “Cilj je biti sretan” autorice Daniele Škegro, mostarske spisateljice, kolumnistice i kantautorice.

Na predstavljanju knjige govorili su novinari Josipa Rimac Vlajčić te Ante Aračić, ujedno ravnatelj “Imotske krajine” te autorica dok je tekstove iz knjige čitala Franka Dodig.

Naslov „Cilj je biti sretan”, vjerujem, misao je svih nas ovdje i to je ono što svakodnevna svi želimo biti. Kroz ispisane priče s motivacijskim sadržajima najprije uočavamo jednostavnost autoričina pera, lakoću pisanja, sažetost te konkretnost, duboku emociju, ljubav u svakom smislu, stabilnost, znanje, mudrost, vjeru i prijateljstva – istaknuli su predstavljači.

Škegro u svojim tekstovima, također, iznosi kritički stav prema modernim tehnologijama.

– Moderno vrijeme nosi svoje pozitivne i negativne strane. Mi smo, pak, dali prednost telefonima i kamerama negoli zagrljajima i komunikaciji uživo. Autorica upozorava čovjeka da je usamljenosti nova bolest društva – dodala je Škegro.

Šesta je to po redu knjiga ove neumorne spisateljice koja pored pisanja kroz svoj svakodnevni rad promiče Hercegovinu, tradiciju, običaje te ljude hercegovačkog kraja.

U ovoj knjizi spisateljica donosi tekstove u kojima čitatelju daje motivaciju za promišljanje nad samim sobom, svijetom u kojem živimo, te daje savjete kako biti sretan. Kroz njezine rečenice ističu se ljudske i kršćanske vrijednosti. Predgovor knjizi napisala je odvjetnica Nada Dalipagić, a recenzenti su mr. sc. Julineta Jurić i književnica Marija Lovrić.

Daniela Škegro je rođena 1971. godine u Mostaru. Majka je dvoje djece, kantautorica, književnica, kolumnistica. Idejni je začetnik i organizator kulturno-zabavnih manifestacija: Hercegovka godine, Najpoželjniji neženja, Međunarodni festival lijepih i dobrih želja. Dobitnica je mnogih nagrada za pisani tekst na glazbenim natjecanjima, a izdvajamo nagradu „Grand Prix“ na Međunarodnom festivalu poezije. Dobitnica je i nagrade za Međunarodnu promociju Hercegovine.

Dodajmo i podatak da je ovo 56. knjiga čiju je predstavljanje organizirala ustanova Imotska krajina.