Preminula publicistkinja Maja Delić Peršen

28. srpnja u Zagrebu je u 77. godini preminula poznata imotska novinarka, spisateljica, publicistkinja i turistička djelatnica Maja Delić Peršen, objavio je Radio Imotski.

Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu i dugo radila u turizmu, bila na svim kontinentima, a kao umirovljenica zadnjih dvadesetak godina živjela je u rodnom Imotskom.

Maju ćemo pamtiti po njezinu ostvarajima u književnosti, novinarstvu i publicistici s korijenima u etnologiji i povijesti Imotskog i Imotske krajine, otkrivajući ljepote imotskih voda i kamena, jezera, starih razglednica, predaja i vilinskog svijeta. Kroz suradnju s nekoliko nacionalnih i regionalnih radiijskih i televizijskih postaja te novinskih kuća, stekla je bogato iskustvo. Njeno stvaralaštvo obuhvaća samostalna ili suautorska djela, jednu radio-dramu o oslobođenju Imote od Osmanlija i niz književnih i likovnih kritika objavljenih u raznim časopisima.

Samostalno je objavila knjigu s 12 priča i legendi U vilinskom kolu koja je imala dva izdanja.

Borila sam se protiv stigmatizacije Imotskoga kao provincije – kazala je u video serijalu Imotske crtice Pučkog otvorenog učilišta Imotski iz 2018. godine: