Proložac se priprema za Veliku Gospu

Sve je spremno za slavlje Velike Gospe u Zelenoj katedrali na Vrljici u župi Proložac. U subotu 12. kolovoza započela je trodnevna duhovna priprava, a prvi dan je predvodio fra Josip Sušić, župnik Vinjana.

Jučer je održana svečanost blagoslova obnovljene crkve na Opačcu gdje je svečanu svetu misu predvodio fra Zoran Kutleša, gvardijan i dekan te vikar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a večeras na uočnicu svetkovine u Zelenoj katedrali misu će slaviti fra Ivica Omazić, župnik u Runovićima. Početak je predviđen u 18 sati, a vjernici će imati prigodu za ispovijed.

Kolone hodočasnika počet će se kretati prema prološkom svetištu u večernjim satima, a sutrašnja prva sveta misa bit će u 5 sati u Zelenoj katedrali i predvodit će je fra Vuk Buljan, voditelj misije u Koelnu u Njemačkoj, a potom slijedi zavjetna sveta misa u Zelenoj katedrali koju će predvoditi fra Zoran Kutleša.

Mise će se služiti i u 6, 7, 8 i 9 sati, a središnje misno slavlje kojem prethodi procesija bit će u 10:30 sati, a predvodit će je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup u miru.

Slavlje će završiti večernjim misnim slavljem u 19 sati i top blagoslovom djece, misnim slavljem koje će prevoditi don Tomislav Kutleša, vicerektor bogoslovije u Splitu.