Proračun Grada Imotskog 8,5 milijuna eura

Na sinošnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Imotskog usvojen je Proračun za 2023. godinu u iznosu 8.581.166 eura. Proračun je izražen u eurima jer od Nove godine je to službena valuta Republike Hrvatske. Najzanimljivija točka dnevnog reda bila je oko duga Vodovoda Imotske krajine za električnu energiju u iznosu 4.458.271 kunu. Po odluci Skupštine Vodovoda Imotske krajine taj dug trebaju podmiriti osnivači ili znatno poskupiti cijenu vode. Grad Imotski u društvu Vodovoda Imotska krajina ima najveći udio, gotovo 37 posto te će podmiriti dio duga u iznosu 1.657.585 kuna. Ostali dio duga dužne su podmiti sve imotske općine, kao osnivači. Oduka je na sjednici Gradskog vijeća poslije duže rasprave donesena jednoglasno. Da, objasnimo kako je do duga došlo. On je posljedica poskupljenja elektrine energije. Vodovod trši puno jer je tlačni i nekada vodu u brdska naselja treba i tri puta pumpati. Zatraženo je također da predstavnik Vodovoda dođe na jednu od sjednica Gradskog vijeća kako bi se vijećnici bolje upoznali s ovim dugom. Druga mogućnost bila je isključiti struju Vodovodu, a to bi značilo da potrošači ostanu bez vode. Naravno, da se to ne može dopustiti.

    Što se tiče poslovne zone sve parcele su prodane, jedino ima slobodna jedna koja služi za odlaganje iskopa građevinskog matrijala. Zona je u cijelosti komunalno opremljena.

    Za ravnateljicu Gradske knjižnice don Mihovila Pavlinovića u Imotskom ponovno je izabrana Marija Jović. Ona se jedina i javila na raspisani javni natječaj.

   Sjednici su bili nazočni i ravnatelji više gradskih ustanova i poduzeća te su im vijećnici mogli postaviti pitanja.