Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Prva zbirka stihova Anke Bodrožić

ANKA BODROŽIĆ – Ufam se u Tebe, Bože! (Split, 2023., Naklada Protuđer) naziv je prve knjige pjesama Anke (Anice) Bodrožić /1946./ iz Sviba. Anka sada živ u Splitu kamo se preselila osamdesetih godina radi školovanja djece. Ima četvero djece, od kojih su dvojica svećenici – don Ivan i don Stipan.

   Ankina je ova zbirka podijeljena u četiri poglavlja i to duhovne, domoljubne, ostale pjesme te dodatak. Ispisane su s iskrenim i dobrim namjerama prema čitateljima, ma tko on bio – kako to u predgovoru napisa don Tomislav Ćubelić. Ona piše o svojim iskustvima i doživljajima sadašnjeg ali i prošlog vremena. Kao vjernica hodočastila je u svetišta diljem svijeta. Za tisak ima još nekoliko knjiga pripremljenih. Iz njezinih stihova iskri vjera u Boga te čisto domoljublje te rodoljublje. Aktivna je vjernica u svojoj župnoj zajednici te redovito čita vjerski tisak. Ovo joj je prva knjiga koju je priredila na zadovoljstvo prije svega svojih sinova, unučadi i praunučadi.

    Ovih dana će izići još jedna njena knjiga, obje će biti predstavljene 1. listopada u Splitu, a obećala je da će biti predstavljanje i u Imotskom.

   Želimo joj dug i sretan život i puno lijepih pjesama i književnih uradaka.