Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Prvi Pub kviz sv. Petra u Drumu

Jučarašnji je dan (nedjelja, 23. lipnja 2024.) bio u znaku prvog pub kviza sv. Petra u Drumu. Pripreme za taj događaj su krenule od jutra, s prekidima za svetu misu i obiteljski ručak. Ni ljetne temperature nisu poljuljale odlučnost Organizacijskog odbora za obilježavanje blagdana svetoga Petra da se, u sklopu Drumskog ljeta, održi prvi pub kviz u Drumu i to u, kako ovdašnji narod voli reći, Pratrovoj ogradi.

I bilo je tako. Vrijeme početka kviza je predviđeno za 21 sat, a već koju uru ranije, Drumljani su spremni dočekali njegov početak. I Organizacijski i ljudstvom, složni i zajednički, kao, uostalom i svih prethodnih godina. I broj odazvanih ekipa je bio zadovoljavajući. Od predviđenih 11 ekipa, kviz je odigralo njih 10.

Bilo je seniora, okupili su se i juniori, ali, ovaj put je sudjelovala i vrlo mlada tročlana drumska ekipa.

Kviz je sadržavao 6 kategorija, pet s po 10 pitanja, a centralna, 4. kategorija pod nazivom Drum i župa sadržavala je 12 pitanja.

I onda se krenulo. U tri čina. Prvi čin su bile prve dvije kategorije te ispravak odgovora. Na vrhu su se odmah našle ekipe OŠ-NEŠ i Ad hoc; prva sa 16, druga s 14 bodova, a treće mjesto s 13 bodova su dijelili ekipe Šućuri, Međugeneracija i Čmaljo.

Nakon drugog čina (3. i 4. kategorija) vrh je preuzela ekipa Ad hoc koja je u 4. kategoriji osvojila 9,5 bodova, pa je bilo zanimljivo iščekivati ukupne rezultate nakon 5. i 6. kategorije i vidjeti koje su to ekipe osvojile prva tri mjesta na ovom kvizu. U tom nastojanju, neke su ekipe činile i dodatne napore da povećaju fond bodova pa su, pored odgovaranja, sudjelovale i u pjevanju pjesama čije je riječi ili stihove trebalo pogađati, što su iskoristile ekipe OŠ-NEŠ i Svetina dica, zaradivši tako dodatne bodove, uz napomenu da su sve ekipe na jednom od takvih pitanja dobile dodatni bod jer su složno otpjevali cijelu pjesmu.

Kao i svako natjecanje, tako je i ovo, dobilo svoje pobjednike. Dakle, prvo mjesto je osvojila, sad već, iskusna ekipa OŠ-NEŠ, s osvojenih 48,5 bodova. Druga je ekipa Ad hoc koja je osvojila 40,5 bodova, a treća je ekipa Šućuri s 36,5 bodova. Njima se, kao naj (mlađa) ekipa pridružila ekipa Drum na opće odobravanje svih igrača.

 Na kraju, uz dobru atmosferu, korisnu zabavu i s nešto novonaučenog, koju su već spomenute ekipe začinile i nagradama za postignute rezultate, završili smo ovogodišnji kviz. A broj ekipa i pobjednike je korisno zapamtiti jer je moguće da će se naći u obliku pitanja na nekom budućem kvizu u Drumu.

I, za sam kraj, zahvala Organizacijskom odboru za proslavu svetoga Petra koji je počastio svoje sumještane i sve ostale koji su željeli sudjelovati, besplatnim kvizom koji će se, zasigurno, ponoviti u ovakvom ili sličnom obliku sljedeće godine.

Slika: Konačna tablica

Slika: Pobjednici – Ekipa “Oš – neš”