Radovi na novoj zgradi policijske postaje privode se kraju

Radovi na izgradnji nove policijske postaje u Imotskom na predjelu Gaj polako se privode kraju te bi otvorenje nove policijske postaje trebalo biti u predviđenom roku.

Ukupna vrijednost radova koji su se izvodili temeljem Okvirnog sporazuma je 27.944.760,50 kn, odnosno 34.930.950,62 kn s PDV-om, a sporazumom se koji je potpisan 2018.godine utvrdili su se svi uvjeti za sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi za izgradnju ove zgrade.

Postaja granične policije Imotski u ovom trenutku svoj rad obavlja u tri zasebne zgrade, od kojih je ona primarna, u kojoj radi najviše djelatnika, zbog godine izgradnje neadekvatna je za rad policije. Radi toga je donesena odluka o izgradnji potpuno nove zgrade u koju bi se preselila cjelokupna Postaja granične policije Imotski, odnosno svi njezini poslovi i djelatnici. Uz osiguranje adekvatnih i suvremenih uvjeta za rad, na odluku o ulaganju u ovu postaju Policijske uprave splitsko-dalmatinske utjecala je i činjenica da Postaja granične policije Imotski u svojoj nadležnosti ima i granično područje s Bosnom i Hercegovinom, odnosno vanjsku granicu Europske unije.