Slikovnica “Potraga za srećom” Mira Radalja

55-godišnji izvanredni profesor dr. sc. Miro Radalj, direktor splitske nakladničke kuće Verbum, objavio je novu petu slikovnicu, ukupno osmi književni naslov, uz dvije stručno-znanstvene knjige – priručnika iz područja komunikologije, medija i knjige. U nakladi Dječje knjige iz Zagreba, nakon priča za djecu Božić velikih čuda (2016.), Čuvar trešanja (2018.), Mama koja grije sunce (2019.) i Povratak iz Zelenzemlje (2019.), od kojih je prva prevedena i na kineski jezik, upravo je tiskana i slikovnica Potraga za srećom, koju je također ilustrirala naša nagrađivana akademska slikarica Andrea Petrlik.

To je opet jedna duhovita i poučna toplo ispričana priča o Srećku i Radosnoj, bratu i sestri, koji se pitaju što je sreća, može li se izgubiti i ako je netko pronađe, treba li je vratiti onome tko ju je izgubio, ima li sreća vlasnika, može li se dijeliti i je li sreća drugoga usrećiti… Ne znajući pouzdane odgovore, pošli su do svoga tate Skrosveznate da im pomogne. Tata je znao odgovore na gotovo sva pitanja osim na ovo pa su pošli do njegova tate Bašsveznate, koji je znao odgovore na baš sva pitanja, iako je bio zaboravljiv pa se nekih odgovora nije mogao odmah sjetiti. Na kraju, tražeći odgovore na pitanja o sreći, otkrili su sreću, saznali gdje se ona rađa i kako živi. Pronašli su sreću. A mogu je lako pronaći i svi oni koji čitajući ovu priču krenu u potragu za srećom.

Djeca neumorno trebaju čitati priče odraslima jer ovi imaju puno manje vremena da se poprave, a napose im uporno trebaju čitati priču “Potraga za srećom” jer tako možda nauče biti sretni i, ako bude sreće, pronađu sreću baš u toj priči – kaže nam Miro Radalj.