Sounds Of The Past

Nova rubrika za čitatelje našeg portala te za ljubitelje dobrog zvuka u kojoj nas DJ Mad G- Zett podsjeća na neke važne datume rođenja i smrti istaknutih glazbenika, te niza važnih obljetnica iz svijeta glazbe!

Neće ići svakodnevno, nego po određenom događaju, ali krenimo redom! Prepustimo se našem Mad G- Zettu!                                

Na današnji dan 12.ožujka 1946, rođena je Liza May Minnelli istaknuta američka glumica i pjevačica, rođena u umjetničkoj obitelji. Majka joj je bila Judy Garland nekoć također glumica i pjevačica, dok joj je otac bio slavni režiser Vincente Minnelli! Tako je na neki način i bila  predodređena za uspjeh, što je i na koncu ostvarila 1972 dobivši Oscara za glavnu žensku ulogu u mjuziklu Cabaret. Draga Liza pozdravljam te glazbeno slušaonički ma gdje bila! Zato za Lisu, za Oskara za glavnu žensku ulogu, poslušajmo nagrađenu kompoziciju!

Cabaret- Liza Minelli

Druga današnja obljetnica također slavi rođendan poznatog bosanskohercegovačkog glazbenika. gitarista i pjevača Dražena Ričla! Bio je jedan od osnivača legendarne skupine Crvena Jabuka sa kojom je nažalost snimio samo jedan album, jer ga je tragična smrt  zaustavila u pokušaju da u potpunosti iskaže svu raskoš svoga talenta! Popularni Zijo osim glazbe bavio se još i glumom te je nastupima u Top Listi Nadrealista skrenuo pažnju na sebe! Iznimno talentiran za pisanje pjesama, skupa sa Zlajom Arsanaglićom tvorac je hitoidnih zgoditaka Crvene Jabuke kao što su “Bježi kišo s prozora”, “Sa tvojih usana” ,”Tugo nesrećo” ,”Dirlija” i mnoge druge. Nećemo slušati ništa od navedenog, već ovaj put slušamo manje zastupljenu pjesmu sa prvijenca Crvene Jabuke!

Crvena Jabuka