Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Stigla dva vozila za čišćenje kanalizacije i septičkih jama

U sklopu Ugovora o nabavi opreme za održavanje sustava javne odvodnje za potrebe realizacije projekta „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski“, dva specijalizirana komunalna vozila isporučena su tvrtki Vodovod Imotske krajine. To je vozilo za pročišćavanje i usisavanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi te vozilo za čišćenje i uklanjanje sadržaja septičkih jama. Oba vozila nose marku proizvođača MAN, dok je nadogradnja izrađena od tvrtke Sliško d.o.o. Riječ je o modelima MAN TGM 18.320 (vozilo za pročišćavanje i usisavanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi ukupne zapremnine spremnika 8.000 litara) te MAN TGM 18.290 (vozilo za čišćenje i uklanjanje sadržaja septičkih jama koje ima vakuum pumpu kapaciteta usisavanja 1.250 m3/h).

U cijenu nabave oba specijalizirana komunalna vozila uračunata je i edukacija djelatnika tvrtke Vodovod Imotske krajine d.o.o. u trajanju 5 radnih dana za po 3 djelatnika po vozilu. Vozila su isporučena s jamstvom za besprijekoran rad šasije  i nadogradnje u trajanju od 2 godine. Specijalizirana komunalna vozila je isporučila tvrtka Gradatin d.o.o., a ukupna vrijednost Ugovora o nabavi opreme za održavanje sustava javne odvodnje je 2.415.058,00 kn.

Prilikom preuzimanja specijalnih komunalnih vozila, direktor komunalnog poduzeća Vodovod Imotske krajine d.o.o. Luka Ćorić istaknuo je da će vozila nabavljena u sklopu realizacije projekta „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski“ značajno unaprijediti funkcioniranje komunalnog sustava te poboljšati komunalni servis građanima Imotske krajine.

Projekt “IZGRADNJA SUSTAVA ODVODNJE I PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA I VODOOPSKRBE AGLOMERACIJE IMOTSKI“ je lokalnog karaktera, koji se sufinancira sredstvima EU u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014-2020. godinu.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski“ iznosi 288.767.589,69 HRK  (s PDV-om), od čega prihvatljivi troškovi iznose 231.014.071,75 HRK. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 161.655.622,84 HRK.