Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Sudjelovanje UZ „Raž“ na 34. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Od 27. do 30. rujna, u Vinkovcima je održana 34. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Na Smotri se predstavilo 58 učeničkih zadruga iz svih županija te šest učeničkih zadruga s istraživačkim radom. Domaćini ovogodišnje smotre bile su OŠ Čakovci i Srednja strukovna škola Vinkovci.
UZ „Raž“ iz Arzana predstavljale su učenice Marta Perković i Lana Perković s voditeljicom Zdenkom Ljubičić. Prirodne mirisne omotnice plijenile su pozornost posjetitelja i sudionika Smotre. Učenice su vrlo vješto i sigurno izvele i praktičan prikaz nastanka mirisne omotnice i dobile pohvale članova prosudbenoga povjerenstva i ostalih sudionika.
Prijatelji „Raži“, vinkovački Imoćani ili imotski Vinkovčani, stalno su bili uz zadrugare. Svojim gostoprimstvom i ljubavlju učinili su sve da se „Raž“ osjeća u Vinkovcima jednako kao u Aržanu!
Hvala dragim prijateljima, ponijeli smo ih u svom srcu i pripovijedat ćemo o njihovoj ljubavi, beskrajnoj i širokoj kao slavonska ravnica i postojanoj i čvrstoj kao kamen iz kojeg ponikoše.

Tekst: Kristina Aračić