Sutra u Imotskom izložba slika “Boje zavičaja” i predstavljanje knjige “Pogled iza” Augustina Age Kujundžića

Augustin Ago Kujundžić, svestrani umjetnik – pjesnik, romanopisac, kantautor, glazbenik, slikar i kipar sutra (subota 15. travnja 2023.) u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom s početkom u 20 sati održat će izložbu svojih slika “Boje zavičaja”, a tom prigodom predstavit će i svoju petu po redu knjigu “Pogled iza”.

Peta Agina knjiga tiskana je u nakladi Podbablje portala, a u noj je sabrao više od dvjesto pjesama napisanih u ovom tisućljeću. Poneke od njih su objavljivane na umjetnikovoj mrežnoj stranici i Facebook profilu, a neke je i uglazbio. Pjesme je podijelio u četrnaest poglavlja okupljenih oko ljubavnih, misaonih, intimističkih, domoljubnih, bogoljubnih i satiričnih pjesama. Autor se koristi svim poetskim formama, od kratkih haikua do dužih pjesama u slobodnom stihu, ali i u klasičnom ruhu u rimama. Dio zavičajnih pjesama ispisan je u ikavici, a čitateljima će posebno upečatljive biti pjesme o autorovu djetinjstvu, u slikama sela i odrastanja u kojima će se i sami prepoznati.

Augustin Kujundžić Ago do sada je objavio zbirke stihova U svjetlu ukazanja i Okovi navika, roman Naivnost nevinosti i knjigu putopisa Kamena gnjizda.

Poslušajmo Augustina koji govori o svojoj knjizi i izložbi: