Nedjelja , 10 prosinca 2023

Nove svjetske nagrade za vinara Katića

Na najprestižnijoj svjetskoj smotri vina Decanter koja se održala ovog lipnja u Londonu, lovrećka obiteljska vinarija Katić osvojila je četiri srebrne medalje – objavio je HRT.
Sva četiri uzorka koja su bila prijavljena za natjecanje su nagrađena. Uspjeh je to veći jer je ovo prvi put da su se vina Katić uopće natjecala na najvišoj svjetskoj razini.
Iako su njegova vina već postizala vrhunske rezultate na lokalnim natjecanjima, Decanterova priznanja su kruna višegodišnjeg predanog vinarskog rada za vlasnika, Nikicu Katića.

Uz svesrdnu pomoć obitelji, posebice kćeri Ilijane i sina Ante te uz stručno vodstvo vrsnog enologa Viktora Zdilara ovim hvale vrijednim postignućem Nikičina vinarija je ucrtana na svjetsku vinsku mapu.

Danas vinarija sa 10 hektara vinograda u Imotskom polju proizvodi oko 60 tisuća butelja izuzetnog vina koje se osim na domaćem tržištu može naći na mnogim europskim vinskim kartama, a i šire.

Ovo je putokaz i poticaj našim ostalim obiteljskim poduzetnicima kako se vrijednim i upornim radom, ulaganjem i kvalitetnom vizijom mogu ostvariti vrhunski rezultati u bilo kojem području djelovanja.
Čestitamo obitelji Katić i želimo još puno uspjeha vinima Katić!

općinaLovreć