“Tinova sunčana učionica” u Krivodolu

Živeći na kamenu i od kamena, od ove školske godine učenici OŠ Tin Ujević u Krivodolu imaju mogućnost naučiti vještinu klesanja kamena. Usvajanjem navedene vještine željeli bi, svojim rukama, izgraditi učionicu pod suncem. Kroz navedenu aktivnost djeca bi uvidjela kako se trud isplati te kako svojim radom mogu stvoriti nešto što će koristiti ne samo njima već i zajednici u kojoj žive.

Kako bi u tome uspjeli, potrebno im je dosta alata i materijala koji škola nije u mogućnosti nabaviti u potrebnim količinama. Da bismo uspjeli doći do alata i omogućiti učenicima da izgrade učionicu pod suncem, potrebno nam je 7000€.

OŠ Tin Ujević nalazi se u malenom mjestu zvanom Krivodol, koje se smjestilo na području Dalmatinske zagore. Osim centralne škole u Krivodolu, djeluju još i tri područne škole: PŠ Poljica, PŠ Ivanbegovina i PŠ Grubine.

Od ove školske godine škola se uključila u eksperimentalni program pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ u sklopu kojeg je učenicima ponuđen velik broj izvannastavnih aktivnosti (B1 program) organiziran na temelju iskazanog interesa. Među ponuđenim aktivnostima oformljena je skupina „Mladi kamenoklesari“ unutar koje učenici imaju mogućnost steći vještinu klesanja kamena, usko vezanu uz tradiciju kraja u kojem žive. Također, škola od ove školske godine radi i na formiranju učeničke zadruge „Kamenica“ koja bi, u okviru svog djelovanja, uključila učenike u proces izrade sunčane učionice.

Postoji mnogo učenika zainteresiranih za rad na izgradnji sunčane učionice, ali škola ne raspolaže dovoljnim brojem opreme, alata i potrebnog materijala.

Stoga je našoj školi potrebna Vaša podrška!

Učenici su željni rada i dobre volje im ne nedostaje! Uistinu smatraju kako navedenu ideju mogu realizirati!

Učionica pod suncem koristila bi učenicima za usvajanje novih sadržaja na zraku, u prirodi, ali i cijelokupnoj zajednici za održavanje različitih manifestacija na otvorenom!

Podržite našu ideju i omogućite učenicima da rade!

Ovu odličnu ideju naše OŠ “Tin Ujević” Krivodol možete podržati preko poveznice:

https://gogetfunding.com/tinova-suncana-ucionica/