U Cisti Velikoj održana 2. projektna konferencija projekta BioMOZAIK Krš i more

U petak, 23. lipnja 2023., uspješno je održana 2. projektna konferencija projekta “Bioekonomija, škole i vrtovi Mudrosti, Održivosti, Znanja, Akcije, Inovacije i Kreacije za naš krš i more”. Konferencija se održala u Domu kulture u Cisti Velikoj, a okupila je predstavnike deset osnovnih škola koje sudjeluju u projektu, odgojno-obrazovne djelatnike i ostale dionike projekta.

Na konferenciji je predstavljen niz ambicioznih planova poduzetništva i aktivnog građanstva svih 10 osnovnih škola koje sudjeluju u projektu. Ovi planovi razvijaju se kroz programe stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika te će se provoditi u narednim godinama, s ciljem unaprjeđenja zajednica u kojima škole djeluju.

U središnjem dijelu programa, svaka od škola imala je priliku predstaviti svoje planove poduzetništva i aktivnog građanstva. Ravnatelji i učitelji OŠ Ivana Gorana Kovačića, OŠ Milana Begovića, OŠ “Josip Vergilij Perić”, OŠ Kamešnica, OŠ Tin Ujević te OŠ dr. fra Karlo Balić, OŠ Gradac, OŠ Runović, OŠ Ivana Mažuranića i OŠ Trilj s oduševljenjem su predstavili svoje inovativne ideje.

Nakon toga, predstavljen je norveški partner na projektu, International Development Norway iz Trondheima, te su prezentirane njegove aktivnosti i zadaci u sklopu projekta. Ova međunarodna suradnja pruža dodatnu vrijednost projektu i omogućuje razmjenu iskustava i znanja između partnera.

Završni dio konferencije bio je posvećen razvoju projekata s ciljem ostvarenja ishoda pokretanja programa međuškolske projektne suradnje. Aktivno sudjelovanje svih sudionika konferencije pridonijelo je plodnoj raspravi i izradi kvalitetnih koncepata.