Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

U imotski Dom zdravlja počeo raditi dojagnostički CT uređaj vrijedan 500 tisuća eura

Danas je u prostorima imotskog Doma zdravlja na odjelu RTG-a pušten u rad novi CT uređaj. Ovo je važan dan za pacijente Imotske krajine, susjedne Bosne i Hercegovine kao i obližnjih primorskih mjesta. Novi CT uređaj vrijedan je oko petsto tisuća eura i treći je takav u našoj županiji, uz splitski i hvarski. Od danas pacijenti s područja Imotske krajine mogu, za sada dva dana u tjednu, obaviti pregled na ovom vrijednom uređaju.

Na svečanom otvaranju bili su župan Blaženko Boban, gradonačelnik Imotskog i saborski zastupnik Ivan Budalić, dožupan Ante Šošić, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Marko Rađa i pročelnica Splitsko-dalmatinske županije za zdravstvo i skrb Diana Luetić. CT uređaj je svečano blagoslovio imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, a u prigodnom programu nastupile su glazbena umjetnica Rahela Ujević i Ivana Nikolić.

“Uređaj je vrijedan i od velikog značaja za sve građanke i građane grada Imotskog i Imotske krajine pa i susjedne nam Hercegovine. Ali da nije kadrova ne bi bilo nikakve pomoći, zato velika hvala radnom osoblju, tehničarima, medicinskim sestrama i svima onima koji tu rade. Naša intencija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti je približiti uslugu krajnjim korisnicima, pacijentima iz višestrukih razloga. Prije svega zbog putnih troškova i zbog prevelike gužve i dugog čekanja na pregled CT-om u KBC-u Split. Sada svaki građanin s ovog područja ne mora putovati u Split i u konačnici upisivati se u liste čekanje koje su zaista velike”, rekao je župan Boban.