Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

U Podbablju obilježena 23. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

U prigodi 23. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana predstavnici Općinskog odbora HDZ-a Podbablje zajedno s utemeljiteljima položili su cvijeće i upalili svijeće te izmolili molitvu odrješenja ispred spomenika na Kamenmostu koji je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića. Obilježavanje ove obljetnice nastavljeno je svetom misom zadušnicom u središnjoj crkvi župe Podbablje, crkvi Sv. Ante u Drumu.

Kako nam je kazao Josip Šerić, predsjednik HDZ-a Podbablje, inače najvećeg općinskog ogranka u Imotskoj krajini, u prigodi 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana Općinsko odbor HDZ inicirao je postavljanje poprsja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Drumu. Poprsje je rad akademskog kipara Stipana Kujundžića, a prostor će se urediti prema idejnom rješenju Augustina Age Kujundžića. Nositelj projekta je Općina Podbablje, a financirat će ga Splitsko-dalmatinska županija iz Programa uređenja trgova i tržnica Splitsko-dalmatinske županije.

Dodajmo kako je Općinski odbor HDZ-a Podbablje počeo s izradom monografije u prigodi 35. obljetnice osnutka stranke u ovoj općini. Glavni urednik je Josip Šerić, a obuhvatit će razdoblje djelovanja od 1990. godine do danas.